Wczytuję dane...
Model: 30670548
Kod producenta: Magdalena Kaźmierczak
Realizacja zamówienia: 24 godzin
EAN: 9788302173714
Wysyłka od: 13.99 PLN
Producent: wsip podrĘczniki

Zbiór zadań pozwala ćwiczyć umiejętności liczenia wszystkich elementów z jakimi pracownik w zawodach kucharza i technika żywienia i usług gastronomicznych będzie miał do czynienia. Zadania są zebrane w czterech rozdziałach. Pierwszy dotyczy wyliczania wartości odżywczej i zawartości poszczególnych składników potraw, drugi weryfikuje umiejętności sporządzania potraw i napojów, trzeci sprawdza wiedzę na temat organizacji przyjęć i przygotowania sali bankietowej, ostatni zaś skupia się na rozliczeniach finansowych. Zadania są zwykle bardziej rozbudowane niż polecenia na części testowej egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie, dzięki czemu stanowią świetne ćwiczenie dla ucznia.

Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zawiera podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej.
Autor: Magdalena Kaźmierczak
Data premiery: 2022-03-02
Strony: 96
Rodzaj: Książki
Okładka: Miękka
Format: 242x170x6
Polecamy