Wczytuję dane...
Model: 30717357
Kod producenta: Marzanna Zienkiewicz,Joanna Duda,Sebastian Krzywda
Realizacja zamówienia: 24 godzin
EAN: 9788302190674
Wysyłka od: 13.99 PLN
Producent: wsip podrĘczniki

Podręcznik przedstawia najnowsze trendy w usługach gastronomicznych. Pokazuje nowatorskie rozwiązania zarówno pod względem sztuki kulinarnej (kuchnia fusion, kuchnia molekularna), jak i świadczenia usług (bufety i przyjęcia tematyczne, catering przygotowany pod kątem specyfiki firmy). Autorzy przybliżają zagadnienia za pomocą licznych przykładów, dzięki czemu pokazują, jak teoria przekłada się na praktykę.
Publikacja omawia również zagadnienie związane z BHP – systemy bezpieczeństwa w zakładach gastronomicznych (HACCP, GMP, GHP), KPS – sposoby radzenia sobie z różnym typem gości, metody łagodzenia konfliktów, sposoby radzenia sobie ze stresem, oraz OMZ – rolę lidera zespołu, specyfikę pracy zespołowej itp.
Liczne przykłady, wzory dokumentów, ilustracje i propozycje pracy projektowej sprawiają, że podręcznik nie tylko przygotuje do egzaminu, ale też do pełnego i satysfakcjonującego życia zawodowego.
Oprócz słowniczka terminów w trzech językach (polskim, angielskim i niemieckim) publikacja zawiera też słowniczek podstawowych zwrotów, które mogą się przydać w obsłudze gości zagranicznych.
Autor: Marzanna Zienkiewicz,Joanna Duda,Sebastian Krzywda
Data premiery: 2022-02-21
Strony: 480
Rodzaj: Książki
Okładka: Miękka
Format: 242x170x16
Polecamy