Wczytuję dane...
Model: 30761888
Kod producenta: Maria Napiórkowska-Gzula,Barbara Steblik
Realizacja zamówienia: 24 godzin
EAN: 9788302196218
Wysyłka od: 13.99 PLN
Producent: wsip podrĘczniki

Przygotowanie imprez i usług turystycznych. Kwalifikacja HGT.07. Technik organizacji turystyki. Część 1

Podręcznik podaje podstawowe wiadomości z zakresu turystyki, takie jak: czynniki rozwoju turystyki, motywy podróżowania, kategorie, rodzaje i formy turystyki. Omawia także usługi najczęściej świadczone w turystyce i wyjaśnia, jak kreują one potrzeby klienta oraz jak je zaspokajają. Publikacja przedstawia definicję  produktu turystycznego i zasady jego przygotowania, najważniejsze dla turystyki akty prawne, a także omawia rynek turystyczny jako taki.

Podręcznik przedstawia w skrócie zagadnienia dotyczące geografii turystycznej Polski, aby zachęcić uczniów do samodzielnego poznawania rodzimych walorów przyrodniczych i kulturalnych. Ta ostatnia część obfituje w bogactwo starannie dobranych ilustracji, które mają nie tylko zaprezentować omawiane atrakcje turystyczne, ale także obudzić chęć ich zwiedzenia oraz poznania związanej z nimi historii.

Podręcznik z jednej strony podaje bardzo dużo istotnych informacji, z drugiej zaś uczy samodzielnego, krytycznego zdobywania wiedzy i doskonali  umiejętności korzystania z różnych jej źródeł: map, danych statystycznych, aktów prawnych, literatury fachowej i stron internetowych – zarówno przygotowanych i przeznaczonych specjalnie dla zawodowców, jak i amatorskich.


Autor: Maria Napiórkowska-Gzula,Barbara Steblik
Data premiery: 2022-08-24
Strony: 368
Rodzaj: Książki
Okładka: Miękka
Format: 242x170x13