Wczytuję dane...
Model: 30763599
Kod producenta: Bartłomiej Kieżun,Monika Turasiewicz
Realizacja zamówienia: 24 godzin
EAN: 9788324084791
Wysyłka od: 13.99 PLN
Producent: znak koncept

FARINA – KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA

Kuchnię śródziemnomorską można opisać za pomocą zaledwie kilku słów.

Mąka, wino, ryba i oliwa – składniki najlepszej jakości, z których wyczarujesz niezwykłe bogactwo smaków, zapachów i feerię barw.

Dzięki tej książce dowiesz się, jak produkty tak proste, że aż wysublimowane, tworzą pomost między cucina povera a couisine gourmound, między włoską trattorią zarządzaną niepodzielnie przez charyzmatyczną włoską mammę a restauracjami prowadzonymi przez wielkich szefów kuchni wykształconych w słynnej Le Cordon Bleu, między lazurowym morzem a rozgrzanym w słońcu gajem oliwnym.

Monika Turasiewicz i Bartek Kieżun zabiorą cię w śródziemnomorską podróż i zaproszą na wystawną ucztę. Skosztujesz potraw, których smaku nie da się zapomnieć. Zachwycą cię:

·cappuccino kalafiorowe z truflą,

·ravioli z jagnięcym ragù,

·krem z kalarepki z pesto z młodego szczawiu,

·chrupiące kwiaty cukinii z salsą z pomidorów i awokado,

·chłodnik z szyjkami raków,

·krewetki w miodzie z chili

·homar à la thermidor,

·wątróbka drobiowa z pomidorami, wiśniówką i szałwią,

·lawendowa panna cotta.

Z proponowanych trzynastu menu stwórz niezapomniane przyjęcie, zadziw znajomych i rozpieść nawet najbardziej wymagające podniebienia. Poznaj zasady idealnego wine pairingu i dobierz wino, które dopełni twoją ucztę.

Pozwól sobie na śródziemnomorską podróż i kulinarny luksus


Autor: Bartłomiej Kieżun,Monika Turasiewicz
Data premiery: 2022-09-07
Strony: 288
Rodzaj: Książki
Okładka: Twarda
Format: 258x210x28